Az Tehlikeli İşyerlerinde, İşveren veya İşveren vekili iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilir mi?

İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini yürütmek isteyen İşveren veya İşveren Vekilleri; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla protokol imzalamış Üniversitelerin düzenlediği sertifika programına katılarak, başarılı olan işveren veya işveren vekiller, elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilirler. Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 …

Az Tehlikeli İşyerlerinde, İşveren veya İşveren vekili iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilir mi? Read More »

Az Tehlikeli İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Zorunluluğu Başlıyor

“6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında Az Tehlikeli ve 50’den az çalışanı olan Kamu Kurumları ve işyerleri için İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu 01.07.2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmektedir. Bu kapsamda kamu kurumları ve 50 kişiden az çalışanı olan az tehlikeli işletmeler için iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi 01.07.2020 tarihi itibariyle zorunlu hale geliyor. …

Az Tehlikeli İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Zorunluluğu Başlıyor Read More »

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Dünyada ve ülkemizde imalat sanayileri arasında en büyüklerinden biri olan değerli maden ve mücevherat sektörü, çok sayıda kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde çalışma koşulları standartların altından olduğundan çeşitli meslek hastalıkları yaygınlaşmaktadır. Kullanılan ekipmanların sebep olduğu titreşim, aydınlatma yetersizliği, yetersiz havalandırılmış çalışma ortamları, çok uzun fakat dinlenme molaları kısa, dikkat eksikliğine ve uykusuzluğa …

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? Read More »

COVID 19 İşyeri Hazırlanma Rehberi

COVID-19 Hakkında COVID-19 belirtileriCOVID-19’a neden olan SARS-CoV-2 enfeksiyonu, hafif ila şiddetli arasında değişen hastalıklara neden olabilir ve bazı durumlarda ölümcül olabilir. Semptomlar tipik olarak ateş, öksürük ve nefes darlığı içerir.Virüs bulaşmış bazı insanlar diğer solunum dışı semptomlar yaşadıklarını bildirmiştir.Asemptomatik vakalar olarak adlandırılan diğer kişilerde hiç semptom görülmemiştir.CDC’ye göre, COVID-19 semptomları maruziyetten 2 gün veya 14 …

COVID 19 İşyeri Hazırlanma Rehberi Read More »

İş Güvenliği Kültürü

Bu Bir KÜLTÜR.. Uçmayı öğrenmek için mi çalışır yoksa insanlar..   En temel anlamda, tek temel bir varlık yerine tüm organizasyona nüfuz etmesi gereken; yönetimin ve çalışanların çalışma ortamının güvenliğinin sağlanması konusunda ortak hareket etmesini savunur. “Önce Verimlilik” yerine “Önce İnsan” yaklaşımını benimsemektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte her meslek grubunda yeni tehlikeler meydana gelmektedir. Bu …

İş Güvenliği Kültürü Read More »

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İşiniz ne olursa olsun; bir inşaat işçisi, madenci, pencere temizleyicisi, sekreter veya öğretmen olmanızın bir ayrımı olmadan  sağlık ve güvenliğiniz önemlidir. Artık çalışma hayatında sağlık ve güvenlik prosedürleri ile eğitimi hakkında bir çok şey duyacaksınız ve işteyken bu yönergeleri izlemeniz istenecektir. Tüm bunlar iş sağlığı ve güvenliğinin temeli demektir. Peki iş sağlığı ve güvenliği nedir …

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir? Read More »

Ergonomi

Ergonomi yani diğer adıyla işbilim, insan ile çalışma ortamı ile ilişkiyi inceleyen bilim dalıdır. İşyerinde kullanılan masa, aydınlatmalar, makinalar ve tüm donanımlar ile çalışanın birbirine uyumu olarak karşımıza çıkan ergonomi aslında hem güvenli çalışmanın hem de iş veriminin en üst düzeyde olmanın temel taşı demektir. Ergonominin çalışma hayatındaki başlıca amacı, çalışanın güvenliğini sağlayarak, aşırı zorlamalara …

Ergonomi Read More »

Yüksekte Çalışma

Dünyada hiçbir değer bir insan hayatından daha önemli değildir. Bununla birlikte insan hayatına mal olan her türlü olay, maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin makineler insan gücünün yerini alamamıştır. Yeniliklere uyum sağlamada, insan gücü hala en geçerli güç olmaya devam etmektedir. Maalesef tüm teknolojik gelişme ve uygulamalara karşın dikkatsizlik veya …

Yüksekte Çalışma Read More »

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE KULLANILAN ASİTLER VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDE ETKİLERİ

1-SÜLFİRİK ASİT (ZAÇ YAĞI) Derişik ve saf halde iken yağlı, saydam ve renksiz bir sıvı görünümündedir. Suyun iki katı yoğunluğundadır. Derişik hali rafine işlemlerinde kullanılır. Nitekim sıcakken gümüşü etkili şekilde eritebilmek ve saf altının elde edilmesini sağlamaktadır. İNSAN ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Teması halinde dıiş deriyi tahrip etmekle kalmayıp altındaki kas dokularına da nüfuz ederek aşırı tahribat …

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE KULLANILAN ASİTLER VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDE ETKİLERİ Read More »